A "Szívünk háza"-projekt© szeretetelvű komplex önismereti személyiségfejlesztő program.
A "Szívünk háza"-projekt© szeretetelvű komplex személyiségfejlesztő önismereti program és kutatás a Szellemi Tulajdon Nemzeti (Szabadalmi) Hivatalában nyilvántartva. (Y1500649/3; 004339) 2014. 12. 15.
Programjainkról a 30/960-4825-ös telefonszámon érdeklődhetsz.


Azonnali segítség - információ vészhelyzet esetén
https://szivunkhaza.hu-önkéntesek gyűjtése alapján

Ha Ön vagy ismerőse krízisben van, vagy úgy érzi, hogy fennáll a veszélye, hogy kárt tegyen magában vagy másokban, azonnal hívja fel a Lelki Elsősegélyt (116-123), vagy keressen fel egy szakembert. Megkeresheti a legközelebbi sürgősségi osztályt is! Vészhelyzet esetén hívja a 112-t vagy a 104-et (mentők)!


1) Lelki elsősegély telefonszolgálat - országos telefonszám: 116-123
Éjjel-nappal mobilról és vezetékes telefonról is ingyenesen hívható
http://www.sos505.hu
19:00 és reggel 7 között Skype-on is elérhetőek a honlapról.


2) Kék vonal (gyermek- és ifjúsági telefonszolgálat)
Telefonszám: 116-111
Éjjel-nappal, vezetékesről hívható, ingyenes.


3) Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat (éjjel-nappal, ingyenes)
Telefonszám: 80/205-520

Az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat a hozzátartozók közötti erőszak (párkapcsolati erőszak, a gyermekbántalmazás, illetve a háztartáson belül a rokonok, családtagok által elkövetett erőszak), a prostitúció és emberkereskedelem áldozatainak megsegítésével foglalkozik. Az információnyújtás mellett azonnali segítséget nyújt azokban az esetekben, amikor a kialakult helyzetet sem a helyi szociális- és gyermekvédelmi rendszer, valamint az ezen intézményekhez kapcsolódó jelzőrendszeri tagok, sem pedig az érintett bántalmazottak természetes támogató rendszere nem tudnak megfelelően megoldani. A Szolgálat rászorultság és szabad férőhely esetén, a klienssel egyeztetve, titkos menedékhelyen történő azonnali elhelyezésben is tud segítséget nyújtani. Telefonszolgálatunk az ország egész területéről éjjel-nappal ingyenesen, vezetékes vagy mobil hálózatról is hívható a 80/20-55-20 telefonszámon.
E-mail: okit@ncsszi.hu
Weblap: http://www.bantalmazas.hu


4) NANE (Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen) Egyesület (Bántalmazott nők és gyerekek) segélyvonala:
80/505-101
E-mail: info@nane.hu
Internet: http://www.nane.hu (este 18 és 22 óra között)
Biztonsági információk külföldi munkát kereső fiatal nőknek: 80/630-125 (kedden és csütörtökön délután 14 és 18 óra között)
Postacím: 1447 Budapest, Pf. 502.


5) ESZTER Ambulancia - megszűnt
Az 1994 óta működő ESZTER Ambulancia az ESZTER Alapítvány pszichoterápiás rendelője. Azért hozták létre, hogy az áldozatok ne maradjanak magukra sérelmükkel, és rendelőjükben segítséget kapjanak önmaguk, életük, kapcsolataik újraszervezéséhez. Céljuk, hogy a hozzájuk forduló feldolgozhassa a vele történteket és terheitől szabadulva ismét élhesse a saját életét. A finanszírozási nehézségek ellenére az indulás óta folyamatosan működtetik az Ambulanciát, ezen a területen képzett szakemberek (pszichológusok, pszichiáterek) részvételével. 2008 óta a lélektani ellátás mellett jogsegélyszolgálatuk is van. Ennek működését kezdetben a Fővárosi Szociális Közalapítvány is támogatta a Norvég Alap Finanszírozási mechanizmuson keresztül, a támogatás megszűnése óta azonban az Alapítvány saját forrásaiból fedezi a jogi szolgáltatás fenntartását is. Jogász munkatársuk az Ambulancia ellátó szakembereivel együttműködve, konzultálva nyújt jogsegélyt a bántalmazottak részére.
Az ESZTER Ambulancián évente mintegy 70-100 új jelentkezőt regisztrálunk. A legfiatalabb két éves, a legidősebb hatvan éves volt. Az Ambulancia szolgáltatásai ingyenesek, azt bárki igénybe veheti, akit szexuális erőszak vagy abuzus ért.
Az ESZTER Ambulancia az ország egész területéről, valamennyi megyéből fogadja a segítséget kérőket.
Ha segítségre van szüksége hívjon minket, vagy küldjön emailt.
http://gyermekbantalmazas.hu


6) Délután telefonszolgálat: lelkisegély időseknek (Este 18:00-21:00-ig) Telefonszám: 80/200-866


7) Péterfy Sándor Utcai Kórház Krízis Intervenciós és Pszichiátriai Osztály
Telefonszám: 1/322-1896
Budapest, Alsó Erdősor u. 7.


8) Hazakísérő telefon:
"Ha éjszakai sétád közben bizonytalanul érzed magad, vagy félsz, akkor az éjjel-nappal ingyenes 80/442-422-es zöld számon vagy a 30/899-3465-ös normál tarifás számon hívhatod a Hazakísérő Telefont.
Hétfő-szombat 22-től hajnali 4-ig, vasárnap 22-től hajnali 1-ig várjuk a hívásokat.
Mielőtt beszélgetésbe kezdenél az operátorral, elkéri a telefonszámodat, a tartózkodási helyedet és az úticélodat. Ezeket az adatokat nem kell megadnod, de vészhelyzet esetén szükséges, hogy megadjuk a segítségedre sietőknek.
Ezt követően figyelmeztetünk, hogy légy figyelmes, ne feledkezz bele a beszélgetésbe, és figyeld az utcaneveket és a házszámokat.
Beszélgetés közben a hívásfogadó az internetes térképen megkeresi az indulási és érkezési pontodat, majd beszélgetés közben kb. 2-5 percenként megkérdezi, hogy hol jársz, és ellenőrzi a térképen.
Szükség esetén segítséget küld.
Ha valaki azt tapasztalja, hogy követik, de nem biztos a dolgában, vagy csak néhány pár száz méter miatt nem szeretné hívni a 112-t, és inkább minket hív, kérem, kérdezés nélkül a teljes nevével, kijelzett telefonszámmal és a tartózkódási hely megadásával kezdjen. Kérem, senki se magyarázkodjon és szabadkozzon, bár jó hallani, hogy sok az udvarias ember, azonnal térjen a lényegre."

Magyarországon fellelhető szakemberek (pszichológusok, terapeuták, pszichiáterek) önkéntesen megadott adatai: (Sajnos, az adatbázis önkéntes adatokra épül, 4-5 évente frissül, és több megyében (pl. Fejér; Komárom-Esztergom; ... stb.) egyetlen szakember sem szerepel.)
http://www.mentalport.hu/pszichoterapias-szaknevsor/szaknevsor-2015


"Thalassa Ház - Budatétény" Pszichoterápiás és Pszichiátriai Rehabilitációs Intézet: http://www.thalassahaz.hu/thalassa


Pszi Pont - Önkéntes segítő szakemberek és elérhetőségeik
http://pszi.hu/probono_pszichologus

Onkopszichológia: https://www.onkopszichologia.hu

A Tűzmadár Alapítvány által működtetett Tűzmadár Ház elérhetőségei:
https://www.tuzmadaralapitvany.hu/kapcsolat-p-hu.html

Honlapot indított az Akadémia az áltudományok ellen:
https://rakgyogyitas.hu/honlapot-inditott-az-akademia-az-altudomanyok-ellen